Politik

iSlate, kommer läsplattor att definiera IT-världen 2010?

Apples förmodade iSlate.

En orsak till att de ännu inte finns, läs- eller medieplattorna, är att de ställer så ambitiösa krav;de måste kunna startas på några sekunder, hantera högdefinitions-video, ha stöd för multi-pek, dvs att man skall kunna manipulera bilder och videon med fingrarna, vara små men inte alltför små, kunna kopplas upp till 3G-nätet och ha mycket låg strömförbrukning.

Microsofts förmodade läsplatta Courier.

Teknologin har nu, tack vare energisnåla mikroprocessorer och nya kompakta operativsystem, nästan gjort det möjligt att framställa attraktiva medieplattor som kan hantera alla digitala medier som finns.

Det handlar om Intels Atom-processor och Qualcomm Snapdragon; om Atom Googles mobila operativsystem Android and Chrome , om Adobes Flash, AIR och EPUB teknologier och inte minst om grafikprocessorer som Nvidias Tegra. En helt ny generation av hård- och mjukvara.

Ryan Kim skriver i San Francisco Chronicle om hur alla IT-företag som finns nu försöker armbåga sig in på läsplatteområdet: Apple competitors betting tablets will take off

 

Länkar:

[tags] Amazon’s Kindle,Barnes & Noble’s Nook, Sony Corp Reader, Prime View International Co, Plastic Logic Ltd, Hearst Corps Skiff, Spring Design Inc, Entourage Systems Inc, Microsoft Courier, Apple iSlate [/tags]