Politik

Måste läsa: Sexualdårar, kristna fanatiker, skurkar och satkärringar i Vita Huset

[print_link]

De flest böcker som skrivs om USA är ungefär lika spännande och förutsägbara som telefonkatalogen.

Problemet är att USA har samma grundmurade ställning i den svenska folksjälen som Svenska Kyrkan hade för 100 år sen. Så det enda som folk vill läsa är panegyriska hyllningar till “det stora landet i väster”.

Ronald Kessler, en konservativ amerikansk författare, har lyckats där de flesta andra har misslyckats. Han har skrivit en fantastiskt underhållande skvallerbok om innevånarna i Vita Huset från Kennedy fram till Obama, baserad på auktoriserade intervjuer med de secret service-agenter som vaktar presidenten i Vita Huset.

Det märklig är att han, som James Bamford skriver i Washington Post, har gjort det med chefen för Secret Services godkännande The Secret Service Spills Its Secrets.

Jag har sträckläst de här boken, som är på 273 sidor och som måste läsas av alla som är intresserade av att veta hur det går till bakom förlåten i Vita Huset.

President Obama, som trots sina försäkringar om att han har slutat röka, fortsätter att bolma, vaktas ständigt av 300 agenter, medan vicepresident Biden får nöja sig med 150. När Obama ger sig ut från Vita Huset i sin bepansrade limousine så ligger det krypskyttar på Vita Husets tak redo att skjuta ihjäl turister och andra förbipasserande som uppträder hotande på trottoaren utanför.

 

[tags]President Obama, Barack Obama, Vita Huset, Breaking News, Political News, White House, Joe Biden, Vita Huset, Obamas Budget, Obama Budget, Amerikansk Politik,Ronald Kessler[/tags]

3 thoughts on “Måste läsa: Sexualdårar, kristna fanatiker, skurkar och satkärringar i Vita Huset

 1. Lennart

  Barbro: Det tror jag nog är rätt vanligt världen över i såna här kretsar. John Dean, en av president Nixons medhjälpare berättar om hur chockad han kände sig när han, efter att ha avgått, kom fram till flygplatsen och fann att han måste bära sina egna väskor och måste vänta i kön som alla andra. Och han var bara an medhjälpare.

  Skillnaden kanske är att det är så mycket värre i Vita Huset som ju trots allt är hem till världens mäktigaste personer.

 2. Barbro

  Skulle vara intressant att läsa, men faktum är att makthavare, även i Sverige, har en massa högfärdiga fasoner och tycker de har råd att vara oförskämda också.
  Jag minns Olof Palme när han motade en militärkonvoj för att han skulle hinna med en båt. Han sa något i stil med: Jag är kommunikationsminister, släpp fram mig!
  Jag känner också en flygvärdinna som avskydde en del politiker för att de var så oförskämda när de flög. De hade en massa divalater och lämnade efter sig en massa skräp vid sina fina sittplatser. Uppassade skulle de vara också hela tiden. Hon uttryckte att de var riktiga grisar.

Comments are closed.