Politik

Galningar på väg till Vita Huset: John Heilemann och Mark Halperins Game Change

[print_link]

Den bästa boken om den senaste amerikanska presidentkampanjen är utan tvekan David Plouffes redan klassiska The Audacity to Win: The Inside Story and Lessons of Barack Obama’s Historic Victory. Plouffe var Obamas kampanjchef och det var han och ingen annan som vann, så den boken kommer att ha bestående värde.

Nu kommer två journalister, John Heilemann på New York Magazine och Mark Halperin på Time Magazine med ännu en bok om det historiska presidentvalet: GAME CHANGE. Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime.

Det är en bok fylld med smaskiga detaljer om en grupp rena galningar på väg till Vita Huset. Ragatan, egentligen är kanske “satkärring” ett mer passande ord, Hillary Clinton och hennes sexmissbrukande man Bill, den argsinte och okunnige John McCain och hans lika argsinta troféhustru Cindy och förvånansvärt nog, ett par som ingen hittills har anat att det var något större fel på, John Edwards och hans svårt sjuka fru Elizabeth, som i boken förvånansvärt nog framstår som en ragata i klass med super-ragatan Hillary Clinton, som har beskrivits av Ronald Kessler: avslöjanden om Hillary Clinton i Vita Huset .

Jacob Heilbrunn recenserar boken i New York Times Election Confidential

 

[tags]John Heilemann, Mark Halperin Game Change, The Audacity to Win, David Plouffe, Barack Obama, amerikanska presidentval [/tags]