Politik

Elizabeth Edwards, USA:s nya rikshäxa

[print_link]

Att Hillary Clinton är vad man på engelska kallar en “bitch och wheels” är knappast en nyhet. Jag har bloggat om Ronald Kesslers skakande avslöjanden om Hillarys framfart i Vita Huset under Bill Clintons presidentperiod: Måste läsa: Sexualdårar, kristna fanatiker, skurkar och satkärringar i Vita Huset

Men Kesslers avslöjanden var inte oväntade. Det var däremot John Heilemann och Mark Halperins bok Game Change, som har slagit ner som en bomb i de kretsar i USA som länge har hyllat den cancersjuka Elizabeth Edwards, fru till förre presidentkandidaten John Edwards som något av ett helgon i den annars så¨hårdhänta politiska maegen häri USA.

John Edwards var inte bara otrogen mot sin trevliga och snälla helyllefru, han fick också fick ett barn med en annan kvinna medan Elizabeth kämpade mot sin svåra cancersjukdom.
Närmare så än helgedom är det svårt att komma.

 

[tags]Elizabeth Edwards, USA:s Rikshäxa, Tiger Woods, Politiker i USA, Hillary Clinton. [/tags]