Politik

Hjälp! Om bloggning, bandvidd, webbhotell och modebloggare

[print_link]

Livet är aldrig enkelt. Så jag har en liten blogg utan video och med något hundratal barmhärtiga läsare som tittar in litet då och då.

En liten blogg m.a.o, som ändå trots att den är så liten, nu har sprängt bandviddsvallen på 80 GB trafik per månad på mitt amerikanska webbhotell och temporärt blivit avstängd! Den är nu igång igen som ni kan se.

Har nu uppgraderat till det största kundpaket de har på 125 GB bandvidd i månaden.

Men för sjutton, det finns hundratals bloggar som är tio, hundra gånger större än min i Sverige. Så var ligger dessa bloggar, på vilka webbhotell?

 

[tags]Bloggar, Bloggteknologi, Bloggosfären, Bloggar i USA, Amerikanska bloggar, Bogs, United States blogs, Twitter, Mikrobloggar, Bloggy.se[/tags]

13 thoughts on “Hjälp! Om bloggning, bandvidd, webbhotell och modebloggare

 1. Mats

  Hej!

  Har läst dig ett bra tag, av och till. Gillar din blogg.
  Själv kör jag ju dels på jobbet där det naturligtvis är fri trafik, men också utanför, och då använder jag WordPress, Matt Mullweg på Wp skriver ju att “trafiken, den tar vi på oss” när någon frågar hur mycket trafik som gäller. Så mitt tips är att exportera din blogg dit (finns fina tips och verktyg för detta). Fast WordPress känner du väl till redan. Jag har kört på WordPress.com i flera år och har kanske ett hundratal kollare varje dag (dock ej på adressen jag angav ovan). Laddar upp video och ljud och prylar, har extrautrymme för någon hundring per år, och det är aldrig några problem.

 2. Anders_S

  Jag har haft bandbreddsproblem. Lösningen fanns i att installera cache-funktioner (WP-cache), Gears (minskade min egen användning av bandbredd) och att lägga alla bilder på Flickr eller Picasa och och eller länka till originalsajten. Speciellt viktigt var det att få bort bilder som ligger i sidspalter för de laddas ju med alla sidor. Jag gick igenom statistiken från mitt webbhotell noga och såg vilka bandbreddsslukare jag behövde flytta på.

 3. Marcin

  Jag har något att bekänna.
  Kan nämligen inte låta bli att sitta på refresh F5 dagarna i ända.
  Lova bättra mig.. 🙂

 4. Lennart

  utlandsMartin: Ja det är mycket besynnerligt. Som alla andra så får jag mängder med spam med det brukar inte räknas in i sidvisningarna eller bandvidden. Vad jag vet.

  Sen har jag garderat mig så att man inte kan djuplänka till mina egna bilder. Och vad jag vet så räknas inte de Flickr-bilder eller youtube-videon som jag länkar till in i min bandvidd.

  Jag har legat nära 80 GB per månad i minst ett halvår men just nu gick jag för första gången över gränsen fem dar innan månadsslutet.

  Jag har märkt att jag har fått en del kommentarer från folk som aldrig har kommenterat tidigare, så det verkar logiskt.

  Själv slutade jag kolla de dagliga sidvisningarna för två år sen. Jag märkte att det liksom tog över mitt liv. Nu skriver jag för att det är kul och struntar i sidvisningarna.

  Men det skulle onekligen vara intressant att veta hur mycket bandvidd de stora svenska bloggarna gör av med. Jag har ingen aning men att döma av min blygsamma blogg så måste det vara ett par tre hundra GB per månad, och få webbhotell erbjuder så stor bandvidd.

 5. utlandsMartin

  80 GB per månad? Säkert att du inte har en trojan på din server som skickar ut 50 GB SPAM? Har du checkat “storleken” på en typisk sida? Om sidan bara innehåller text (alla bilder utlokaliserat), borde inte 80GB räcka för mer än 100,000 sidvisningar/månad?

 6. Johnny

  Lennart: “mitt skall vara bättre”

  Det är rätt inställning Lennart, så snackar en riktig Viking, 🙂

 7. Bosse

  Själv är jag rätt förtjust i ett danskt webbhotell som jag brukar använda när jag skaffar webbhotell för klienters räkning. Enligt uppgift har kunderna obegränsad bandvidd men frågan är självklart hur obegränsat det verkligen är om det börjar plocka på ordentligt med gigabyte.

 8. Johnny

  Hade själv bandbredds problem med din blogg under flera timmar idag så det gick inte att komma fram.

  Har du snackat med Jinge angående webbhotell?

Comments are closed.