Politik

Hur påverkas Pentagons budget av Obamas Krig Mot Terrorismen?

[print_link]

När Barack Obama svors in som USA:s 44:e president så var det på ett löfte att dra tillbaks USA:s trupper från Irak och avsluta president Bushs Krig Mot Terrorismen. De amerikanska trupperna är ännu kvar i Irak och Obama gjorde en av sina nu ökända kovändningar och eskalerade, i istället för att retirera, Afghanistan.

Hur påverkar krigen i Afghanistan och Irak den amerikanska krigsbudgeten? Det är en rätt viktig fråga eftersom Obama nu kommer att frysa USA:s sociala utgifter under tre år, något som kommer att slå hårt mot de fattiga i USA.

Christopher Hayes i The Nation intervjuar Spencer Ackerman från Washington Independent som utreder den mycket komplicerade frågan om Pentagons budget:

No one can deny that since the invasion of Iraq in 2003, a significant portion of the federal budget has gone towards funding this particular war. The Obama Administration has promised that 2010 will see a notable reduction of troops in Iraq.

 

[tags]Obama Irak, Obama Afghanistan, USAs budget, Pentagons budget, Obama Kriget mot Terrorismen, Pentagon budget, Robert Gates[/tags]