Politik

Obama för demokrati (i Iran) och emot demokrati (i Egypten)


[print_link]

´President Obamas goda rykte till trots så har han redan gjort klart att han inte är intresserad av att trycka på för demokrati i Egypten, ett land som får amerikanskt ekonomiskt stöd värd $1.6 miljarder per år helt utan några krav på demokratiska reformer som Paul Schemm skriver i San Francisco Chronicle:<a href=”http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/n/a/2009/03/31/international/i015334D06.DTL”>Analysis: Democracy in Egypt appears to wane

The Obama administration has already hinted it won’t hinge its relationship with Egypt on human rights demands, moving away from former President George W. Bush’s ambitious — or overreaching, as some in the region felt — claims to seek a democratic transformation in the region.

och medan Hillary Clinton talar sig varm om Internet/demokrati i Kina och Iran så säger hon inte ett knyst om det faktum att som Yasmine El Rafie skriver på DNEgyptens demokratibloggare tystnar

 

[tags]Mellanöstern, Palestina, Gaza, Israel, Västbanken, Syrien, Iran, Irak, Jerusalem, Middle East, West Bank, Hamas, Fatah, Likud,ElBaradei, Egypten och Obama, Egypten Israel, The Yacoubian Building, Alaa al-Aswanys[/tags]

One thought on “Obama för demokrati (i Iran) och emot demokrati (i Egypten)

 1. Amer Al-bayya

  Mossad mordet -terror-i Dubai och USAs demokrati i Mellanöstern..Alla Israels brott, krigsbrott och ockupation är USAs orättvis politik-AIPACs makt i USA-..
  Israels brott är ett JA från USA och Ryssland mot muslimer och araber för att man kan styra oljan, arabvärlden 7 hav och att man skapa mer makt och pengar i området och USAs soldater betalar hela priset för AIPACs makt i USA…

  Mordet i Dubai är CIA, Mossad och UKs Ja….

  Mossad
  Mossad (hebreiska המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, ha-Mossad le-Modiin ule-Tafkidim Meyuhadim, “Institutet för underrättelser och särskilda operationer”) är en israelisk civil underrättelsetjänst. Organisationen är landets centrala organ för hemlig underrättelseinhämtning och specialuppdrag i utlandet och är därmed en motsvarighet till USA:s CIA. Mossad är ansedd som en av världens mest effektiva underrättelsetjänster, även om den vid några tillfällen även varit inblandad i uppmärksammade misslyckanden.
  Mossad fick sin definitiva form 1952-1953 och till dess förste chef utsågs Isser Harel, som närmast kom från Shin Bet. År 1960 låg organisationen bakom gripandet av den före detta SS-officeren Adolf Eichmann (Ricardo Klement) i Argentina. En operation som beskrivs i Isser Harels bok “Huset på Garibaldigatan”.
  Bland säkerhetstjänsterna hos de stater som räknas till Västvärldens demokratier torde Mossad, förutom CIA, vara den enda som med sin regerings officiella sanktion utför politiska mord i andra länder

  Haganah
  Haganah var en judisk paramilitär terrororganisation som existerade mellan år 1920 och år 1948. Organisationen både utförde attacker mot brittiska och arabiska intressen i det dåvarande brittiska mandatet Palestina. Efter staten Israels grundande ombildades organisationen till den reguljära armén, IDF, Israel Defense Forces.
  Under andra världskriget gick många av Haganah:s medlemmar in som frivilliga i den brittiska armén men från 1945 anföll Haganah även brittiska installationer i Palestina. Den som utbildade och utvecklade Haganah på 30-talet var Orde Wingate, kristen sionist och brittisk militär (brigadgeneral 1943). Wingate är också känd som specialist på gerillakrigföring i Burma 1942-44. Organisationen ombildades 31 maj 1948 till staten Israels reguljära armé.

  Irgun
  Irgun Zvai Leumi (på svenska “Nationella militära organisationen”), grundades av judiska högernationalister och verkade i Palestina åren 1931-48. Den anses av många ha varit en terrorgrupp, och stämplades officiellt som sådan under Palestinas tid som brittiskt mandat.
  Syftet med gruppens attacker var att med “våldsamma medel” bekämpa Palestinas araber och brittiska institutioner i Palestina.
  Organisationens ledare var under åren 1943-1948 Menachem Begin, som senare blev Israels premiärminister.
  Irgun utförde ett stort antal terrordåd.[1] Det mest välkända var mot King David Hotel i Jerusalem 1946. I denna attack, som ursprungligen beordrats av David Ben-Gurion, dödades sammanlagt 91 personer.[2] Eftersom sprängladdningen levererades med hjälp av en lastbil som användes för mjölktransporter, betraktas detta ibland som det första exemplet på användandet av en bilbomb i Mellanösternkonflikten. En annan uppmärksammad raid var den som ledde till Deir Yassin-massakern 1948.

Comments are closed.