Politik

Open Angel Forum, ängelinvesterare i Silicon Valley och Sverige

[print_link]


Klicka på bilden.

Vad som ger Silicon Valley en så unik ställning på IT-området är tre faktorer: universitet som Stanford och Berkeley, hundratusentals högutbildade IT-ingenjörer och sist men inte minst, tillgången till riskkapital.

Tack vare den revolutionerande Web 2.0.-teknologin så behöver startupföretag inte längre de gigantiska summor i investeringar från hungriga riskkapitalister som förut.

Och med den snabbt växande mobila webben kommer det att bli ännu tydligare.

Det betyder att alltfler startupföretag nu använder sig av smärre summor från ängelinvesterare, dvs rika läkare, tandläkare, advokater osv som satsar några tio- eller hundra tusen på några startupföretag i hopp om att göre miljonvinster.

Fortfarande kräver dock de flesta investerare att de små startupföretagen, som idag ofta bokstavligen består av ett par killar eller tjejer med ett par bärbara datorer och en prototpy som de har skrivit ihop i Ruby on Rails på tre månader, själva betalar för att få tillträde till riskkapitalisterna.

 

[tags]Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino, Intel, Antitrustlagstiftning, Riskkapital i Silicon Valley[/tags]