Politik

Pogoplug från San Francisco, backa upp dina filer via datormolnet.


Klicka på Pogoplug.

Datormoln handlar idag fortfarande mest om att spara filer på servar i datormolnen. Amazons S3-storage är den kanske mest känd aoch anlitade, bl.a av BBC men det finns mängder med andra tjänster som ZumoDrive och SugarSync.

Men vad de alla har gemensamt är att de lägger filerna på sina ena servrar och sen tar tvingar användarna att betala en rätt saftig månadsavgift.

Katherine Boehret i i Wall Street Journal skriver om Pogoplug från San Franciscoföretaget Cloud Engines Inc, som stället den traditionella modellen på huvudet: The Mossberg Solution: Testing Pogoplug – WSJ.com

 

Länkar:Amazon Elastic Compute Cloud The Xen virtual machine monitor, Open Cloud Manifesto, Mosso, RightScale

[tags] Cloud Computing, Datormoln, Amazon EC2, RightScale, Mosso, Amazon Cloud, Amazon EC2, Mosso, Rack Space Mosso, Bitnami, LongJump , Pogoplug[/tags]

One thought on “Pogoplug från San Francisco, backa upp dina filer via datormolnet.

  1. utlandsMartin

    Bättre är att skaffa en hemma NAS och spara alla filer där istället på din hårddisk. Du kan köra RAID o dina filer är säkra för hårddisk crasher mm. NAS:en kan du ha “öppen” för filåtkomst med mera via nätet, och drar inte så mycket ström som en PC och kan stå på dygnet runt.

Comments are closed.