Politik

Obama, dramatiskt möte om sjukförsäkring i Washington

I ett synnerligen dramatiskt och rent desperat försök att rädda några spillror av sitt sjukförsäkringsinitiativ, så har president Obama kallat till möte med republikanerna i Washington.

Republikanerna kommer mangrant att rösta emot varje försök att reformera det katastrofala amerikanska sjukvårdssystemet så länge som förslaget kommer från presidenten och demokraterna och så länge som det på minsta lilla sätt höjer skatterna för de allra rikaste för att betala för vård för de över 40 miljoner amerikaner som saknar sjukförsäkring och därmed tillgång till sjukvård .

Sheryl Gay Stolberg skriver i New York Times om det dramatiska mötet:Obama Stresses Areas of Agreement at Health Session – NYTimes.com

The forum, which the White House intended as a back-and-forth between Republicans and Democrats on health care policy, is an extraordinary last-ditch effort by Mr. Obama to revive his health care bill.

 

Länkar:

[tags] Health, Health Care Summit, Health Care Summit 2010, Health Care Summit LIVE, Health Care Summit Live Video, Health Care Summit News, Health Care Summit Twitter, Health Care Summit Updates, Health Meeting Live Video, Health Meeting Video, Health Summit Live, Health Summit Live Stream, Health Summit Live Video, Health Summit Video, Healthcare Summit Live, Live Stream Health Summit, Obama Health Care Summit, Politics, Video, White House’s Health Care Summit, Politics News [/tags]

3 thoughts on “Obama, dramatiskt möte om sjukförsäkring i Washington

 1. Kerstin

  Men det är väl precis det här de rika vill ha, så slipper de trängas med pöbeln när de behöver vård. Att de sedan kan inbilla en massa folk att allmän sjukförsäkring vore dåligt för dem säger en hel del om dessa människors tankeförmåga.

  Men jag gissar att det här beror på att kyrkorna tydligen står för en hel del vård och hjälp till sina medlemmar och den uppknytningen skulle de förlora om alla var sjukförsäkrade ändå. Så där står naturligtvis predikanterna och dundrar om kommunism och om hur djävulen lurar i allmän sjukförsäkring, för de vill att folk ska betala sitt bibliska 10:e till dem istället.

 2. Edward i Orlando

  Det är en absurd “diskussion” om sjukvården just nu. De konservativa tjatar om att sjukvården i USA är toppen – vilket på sitt sätt stämmer – det är ju inte sjukvården i sig som skall reformeras – det är tillgången (och kostnaden) till densamma vi talar om. Men för konservativa är det ointressant. Ett komplett absurt resonemang.
  Som när Limbaugh hamnade på sjukhus på Hawaii – oj vad han berömde det hela! Med rätta, för att sedan upptäcka att Hawaii har den mest socialistiska sjukvården i hela USA. Han ändrade då i efterhand till att vad han egentligen menat var att Hawaiis sjukvård är bra, IDAG. Men vänta bara till om tre år när en evenuell sjukvårdsreform skulle träda i kraft – då skulle allt bara rasa samman…..Say What!!!

 3. Karin

  Jo, min pojkvän i USA säger samma sak: enligt hans vän som är sjuksköterska så åker människor till akuten (även med sånt som halsont) därför att där kan de inte nekas vård. Och nånstans ifrån måste det betalas i vilket fall.

  Premien för sjukförsäkringen höjs och höjs (vilket den gör med ålder då ju sannolikheten att man blir sjuk stiger med ålder?) så att somliga så småningom helt enkelt får avstå från att ha en sjukförsäkring.

Comments are closed.