Politik

Prylbloggen: vilka datorprylar måste du absolut ha för att vara riktigt cool?

[print_link]

Googles och HTCs Nexus One med operativsystemet Adroid

När man träffar folk på University Avenue här i Palo Alto i Silicon Valley, i Soma-distriktet i San Francisco eller kring Stureplan i Stockholm så märker man snart att mycket handlar om vem som har de senaste datorprylarna. Det är f.ö. påtagligt hur snabbt datorgrejer har blivit modeartiklar

Vi måste börja nånstans och det viktigaste idag är att vi har en smartphone, antingen en Android-baserad Nexus One eller en Apple iPhone. Det gäller i alla fall här i Silicon Valley.

Kidsen använder smartphonerna för att texta och hålla kontakt med varandra på Facebook medan de litet äldre fortfarande ringer.

Apples iTunes

Sen måste vi ha en MP3-spelare och där är Apples iTunes eller Microsofts Zune, som jag själv har, två ledande kandidater.

Microsofts Zune

Det blir alltmer sällsynt att man ser någon människa ute på gatorna som inte har en MP3-spelare i örat.

Canon Powershot SD 750

Sen en digitalkamera. Mobilkameran har ännu inte riktigt ersatt digitalkameran även om det säkert kommer att ske. Själv har jag en Canon Powershot SD 750 på 7.1 Megapixlar, liten nog att stoppa i fickan och som alla dagens digitalkameror så tar den både video och stillbilder.

 

[tags] Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Google Nexus One, Augmented Reality, Förstärkt verklighet, Tryckskärmar,Cydia[/tags]

2 thoughts on “Prylbloggen: vilka datorprylar måste du absolut ha för att vara riktigt cool?

  1. Björn Nilsson

    Det coolaste måste väl vara att ha ett hus fyllt med en fullskaleversion av den gamla elektronörsfyllda datamaskinen BESK, några hålkortsmaskiner med tillhörande hålkortsoperatriser, samt några gubbar i vita rockar som sköter hela anläggningen?

Comments are closed.