Politik

Turist i San Francisco: ta en filmtur med San Francisco Movie ToursKlicka på bilden.

San Francisco är inte bara en av världens vackraste städer, det är också en stad med som har speglats i mängder med filmer.

Den filmbitne San Francisco-turisten har nu chansen att kombinera ett besök i staden vid Stilla Havet med en busstur runt många välkända inspelningsplatser, bl.a. från Alfred Hitchocks välkända film Vertigo.

Sam Whiting skriver i San Francisco Chronicle: Movie Tours goes on location

 

[tags] Alcatraz, Castro, Dataföretag i San Francisco, Gavin Newsom, Golden Gate, Market Street, Pier 39, San Francisco, San Francisco Bay, SOMA, Turist i San Francisco, Haight-Ashbury, San Francisco Movie Tours [/tags]

One thought on “Turist i San Francisco: ta en filmtur med San Francisco Movie Tours

  1. Bosse

    Bullitt med Steve McQueen i huvudrollen var väl den film som mer än alla andra filmer satte San Francisco på kartan för biobesökarna. Än idag tycker jag nog att biljakten bland San Franciscos kullar kvalar in på biljakternas tio i topp. Lite kuriosa är att ingen stuntman användes i biljaktsscenerna. Tuffingen McQueen körde själv!

Comments are closed.