Politik

Kul med bosättningar eller Joe Bidens förskräckliga middag i Jerusalem

Detta har hänt: USA:s viceprecident Joe Biden har varit i Israel, som han kallar sitt andra hemland, för att prata gemensamma aktioner mot Iran och för att få de motsträviga palestinierna att gå med på förhandlingar med Israel.

Det sistnämnda är något som varken Biden eller Obama och minst av allt Netanyahu, är speciellt intresserade av, men för att blidka arabvärlden så vill man få det att se ut som om man brydde sig. Så är det ofta i politiken.

Vad som däremot inte är acceptabelt är att en av USA:s allra minsta klientstater, som är helt beroende av USA, efter Bidens gråtmilda utsvävningar om hur mycket han älskar Israel svarar med ett gigantisk snyting mitt i ansiktet inför alla världens medier i form av en gigantisk ny bosättning på 1600 bostäder precis under Bidens besök.

Det står nu helt klart att Obama och Biden fortfarande inte har den ringaste aning om vem de har att göra med. De är helt och totalt aningslösa. Men under fredagen har alla världens busar nu insett att om Netanyahu kan håna Obama på det här makalöst sättet utan ett pip från Obama då är det fritt fram för Kina, Ryssland, Iran och alla andra att ta för sig. Obama kommer bara att lägga sig platt så fort som han möter minsta motstånd. Obama är den nya Neville Chamberlain. Han vågar inte ens höja rösten oberoende av vad Netanyahu gör.

Den ineffektive Biden protesterade genom att låta Netanyahu vänta i 90 minuter under statsmiddagen, men trots att han sen även protesterade verbalt så vågade han inte be Israel att ställa in bosättningarna, och Netanyahu vägrade att stoppa dom.

 

Länkar:

[tags]Mellanöstern, Palestina, Gaza, Israel, Västbanken, Syrien, Iran, Irak, Jerusalem, Middle East, West Bank, Hamas, Fatah, Likud. Biden Israel [/tags]

3 thoughts on “Kul med bosättningar eller Joe Bidens förskräckliga middag i Jerusalem

  1. Lennart

    Kerstin: Nej högern blir förbannad på Obama för att han kelar med palestinierna, eller som dom ser det. Att en amerikansk president protesterar mot den israeliska regeringen hur försiktigt det än må vara visar bara att Obama inte står för “amerikanska värderingar”.

  2. Kerstin

    Jag tror nu knappast att amerikansk höger lutar åt eller blir förargad på Obama för att han inte säger ifrån så det respekteras, om de där 1.600 nya bosättningarna. Den gillar snarare Israels politik och demonstration mot Obama. Däremot är det väl klart att det ger högern vind i seglen rent allmänt, och mod att gå på i ullstrumporna för att öppna fler blottor hos Obama.

Comments are closed.