Politik

Obamas seger i sjukvårdsstriden, storförlust för repblikanerna?

[print_link]

Efter en historisk och oerhört emotionell strid så har alltså Obama och demokraterna med nöd och näppa lyckats ro en men ändå djupt bristfällig men ändå sjukvårdsreform i hamn, mer än 50 år efter det att Sverige fick Allmän Sjukförsäkring 1955. Och den sjukförsäkringen var f.ö. betydligt mer omfattande än dagens amerikanske.

Det här är en betydande seger för Obama, som kommer att förändra det amerikanska samhället, om inte republikanerna som de lovar, lyckas riva upp hela reformen.

Jonathan Weisman i Wall Street Journal intervjuar republikanen David Frum som inte tror att republikanerna kommer att vinna speciellt mycket på sitt motstånd, så länge som den amerikanska ekonomin förbättras: Republican Fires at Republicans on Health Care :

 

[tags]Health Care, Health Care Bill, Health Care Bill Vote, Health Care Debate, Health Care Reform, Health Care Reform Bill, Health Care Reform Vote, Health Care Reform Votes, Health Care Vote, Health Care Vote Live, Health Care Vote March 21, Health Care Vote March 21 Time, Health Care Vote Today, Health Care Votes, Health Reform Vote, Healthcare Bill Vote, Healthcare Vote, Healthcare Vote Today, House Health Care Vote, House Health Reform Vote, House Of Representatives Health Care, Latest Health Care Vote Care, Latest Health Care Votes, Live Health Care Vote, Slidepollajax, Vote On Health Care, What Time Is The Health Care Vote, When Is Health Care Vote, When Is The Health Care Vote, When Is The Healthcare Vote, Politics News, Sjukvårdsreform i USA, Sjukvård i USA[/tags]

3 thoughts on “Obamas seger i sjukvårdsstriden, storförlust för repblikanerna?

  1. Christer W

    ”Samtidigt växer vreden bland den amerikanska högern med direkta mordhot mot Obama och skällsord som “n-gger””

    Arvet efter Madison Grant, Hitlers husgud, är inte långt borta!

    (Madison Grant skrev The Passing of Great Race, Hitler skrev till MG att han såg den som sin bibel)

  2. Pierre Gilly

    Det vore intressant att veta hur många av de oförsäkrade som brukade rösta och hur de kommer att reagera i framtiden. Det skulle kunna bli början på en vänstersväng i amerikansk politik men republikanerna är ju duktiga på att distrahera underklassen.

Comments are closed.