Politik

Jobbökning i USA, hur går det för USA-ekonomi?

En blygsam jobbökning i mars månade visar att USA-eknomin långsamt håller på att komma igen, men det kommer att ta tid, mycket lång tid.

Problemet är att man inte kan återgå till det gamla systemet som var det som orsakade kraschen. Hela Wall Street måste saneras i grunden, något som president Obama också försöker göra, till starkt motstånd från republikanerna och finansmarnaden.

Timothy R. Homan skriver i BusinessWeek om de glädjande jobbsiffrorna som dock maskerar det faktum att arbetslösheten förblir hög:Payrolls in U.S. Rose 162,000 in March; Unemployment at 9.7% – BusinessWeek

 

Länkar:

[tags] Wall Street,US Economy, Ekonomin,USA-ekonomin, Timothy Geithner, Finansdepartementet i USA, Centralbanken i USA, Treasury Department, [/tags]