Politik

En energisnål superdator av netbookprocessorer!

Det finns samband som ibland är svåra att se. Intels energisnåla Atom-processor har gjort det möjligt att bygga små lätta s.k. netbook-datorer som man idag ser överallt på kafeer, bussar och restauranger här i Silicon Valley.

Nu har en grupp tyska akademiker byggt en spännande superdator av de energisnåla men var för säg rätt långsamma Atom-processorerna plus solid-state-diskar som har satt ett viktigt rekord, superdatorn kan processa mellan tre och fyra gånger mer data per kilowattimme än dagens superdatorer.

Sajten Greenbiz skriver så här om den viktiga innovationen:

Netbook Processors Create Huge Efficiency Boost In Supercomputers | Computing | GreenBiz.com

 

Länkar:Top 500 supercomputers

[tags] Supercomputing, Superdatorer, Atomprocessorer [/tags]

One thought on “En energisnål superdator av netbookprocessorer!

Comments are closed.