Politik

Silicon Valley-legenden James Gosling lämnar Oracle

[print_link]

James Gosling

James Gosling, som ledde gruppen på Sun som uppfann Javaspråket är en av Silicon Valleys största legender.

När Oracle köpte Sun så undrade många hur länge Gosling skulle stanna. Oracles chef Larry Ellison är knappast känd för att vara lätt att ha att göra med och det blev alltså inte länge.

Så här skriver Gosling på sin egen blogg:
Time to move on…

 

[tags]James Gosling, Silicon Valley, Gosling Java, Gosling Oracle[/tags]

3 thoughts on “Silicon Valley-legenden James Gosling lämnar Oracle

 1. Lennart

  Bossebus: Trots att jag inser att din kommentar var ironisk så är det värt att påpeka att lyckligtvis så tänker man inte i dom banorna här i Silicon Valley, eller i USA som helhet för den delen. Öppen åldersdiskriminering med skällsord som “gubbe” och “tant” är fortfarande accepterad i Sverige men inte i USA.

  Det är litet svårt att förstå att det annars så jämställda Sverige ska ha ett så stort problem med åldersdiskriminering men det har man.

  Det är inte omöjligt att den rasism som också finns i Sverige kan vara besläktad med åldersdiskrimineringen. Dvs om man utan åtföljd öppet kan diskriminera mot ett slags människor är det givetvis OK att också göra det mot andra.

  James Gosling är en gigant här i Silicon Valley och långt utanför och kommer att fortsätta att spela en ledande roll vart han än går. Jag gissar på Google.

 2. bossebus

  Varför skulle någon anställa en 50+ förmodligen dyr och besvärlig gubbe med egna ideer när man kan få 40 st nya 20-åringar för en spotstyver som kan producera skitkod?

  Bara frågar?

  😉

Comments are closed.