Politik

Bärsärkargång i Silicon Valley, Apples Steve Jobs mot Googles Eric Schmidt, vem vinner?

Steve Jobs mot Eric Schmidt. Credit Daniel Adel.

Dom är födda år 1955, två månader från varandra, Apples legendariske och explosive Steve Jobs och Googles Eric Schmidt.

Det senaste året har de två alltmer kommit på kollisionskurs om den mobile webben. Apple har ledningen och Google gör allt för att hämta in Apples försprång.

Det här är en klassisk envig mellan två Silicon Valley-företag med helt olika affärsmodeller. Apples är sluten medan Googles är öppen. Apples Sparta mot Googles Aten.

Jobs svåra sjukdom verkar ha gjort honom ännu mer intensiv och svårmedgörlig än tidigare, och han var svår nog att ha att göra med redan för 30 år sen. Eric Schmidt är raka motsatsen mot Jobs. En lugn och vältalig professorstyp som alla säger sig tycka om.

Farhad Manjoo skriver en mycket intressant artikel i Slate om de båda kontrahenterna , två helt olika män som tillsammans och var för en kommer att leda världen in på den mobila webben och in i ett helt nytt samhälle: Is Googles Eric Schmidt scared of Apples Steve Jobs ? – By Farhad Manjoo – Slate Magazine

 

Länkar:

[tags] Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino, Intel, Antitrustlagstiftning, Apple mot Google, Steve Jobs Apple, Google Schmidt, Job Schmidt[/tags]