Politik

USA spårar ur: det totalitära Arizona, privatarméer, tepåserepublikaner

[print_link]

USA har alltid varit en magnet för dårar och extremister av alla de slag. Den senaste tiden, allt sedan Barack Obama vann presidentvalet, verkar alla fördämningar ha brustit och vi har sett en flodvåg av extremister av alla de slag. Allt från rent mentalsjuka människor som ifrågasätter att Barack Obama ens är född i USA till s.k. tepåseextremister som vill se en ny amerikansk revolution, till vapenextremister och de snabbt växande privatarméerna, som DN skriver om:
Tt skriver i Dagens Nyheter om USA:s högermiliser växer snabbt – DN.se

På bara två år har antalet högerinriktade väpnade milisgrupper i USA fyrfaldigats, bedömer medborgarrättsorganisationen Anti-Defamation League. De omkring 200 miliserna tros ha upp till 6.000 medlemmar, beredda att ta till vapen mot staten. Amerikanska experter är oeniga i bedömningen av milisernas farlighet. Men en sak är de ense om: miliserna är väldigt välbeväpnade. “ De flesta är fortfarande på ett retoriskt och defensivt stadium, säger kriminologen Brian Levin vid California State University och kännare av miliser och inhemska terrorister. “ Men vi vet inte vilka grupper som kommer att hålla sig lugna och i vilka radikalismen kan finna jordmån. Anti-Defamation League (ADL), som håller uppsikt över milisernas webbsidor, säger att påfallande många anser sig ha rätt att tillgripa våld för att stoppa presidentens hälsovårdsreform.

Videon ovan är från den ansedda tankesmedjan Center for American Progress som står Obama nära och som handlar om den totalitära lagen i Arizona som ska rensa ut alla papperslösa från delstaten.

En lag som bl.a. har lett till bojkott och protester här i Kalifornien:
skriver i San Francisco Chronicle om Massive crowd turns out in San Francisco protest

 

[tags]Tepåserepublikaner, USA, Högern i USA, Obama tepåserebpulikaner, Obama republikanerna, Charlie Crist Florida, USA-högern, USA-miliser, vapen i USA[/tags]

2 thoughts on “USA spårar ur: det totalitära Arizona, privatarméer, tepåserepublikaner

  1. sandbuzz

    Commie jävel, du är inte klok…Islam tar över och du stolta svenska socialist blir utraderad. Hur dum får man vara?

  2. Stolt svensk socialist

    Sverige tar bara emot 100.000 människor varje år, vi är ett rikt och välmående land, vi kan lätt ta emot en halv miljon om året. Ett mångkulturellt sverige är ett bålverk mot Högern!!!

Comments are closed.