Politik

Din nästa bärbara dator blir en …, hur ser en modern bärbar dator ut?Klicka på den datorn.

Ttrots att allt fler människor använder smartphones och netbooks så behöver de allra flesta också en mer traditionell bärbar dator. Förr i tiden hade jag uppemot ett dussin bastanta s.k. desktop-maskiner här i huset. Ja de stod egentligen på golvet i så gott som varenda rum.

Sen försvann de en efter en och idag är det bara två kvar. Resten har förvandlats till bärbara datorer som idag är mer eller mindre utbytbara med desktopmaskiner utom kanske om man spelar datorspel.

Själv har jag nyss bytt upp mig till datorn ovan, en Lenovo W500 med en Intel Duo CPU 2.53 GHZ med 4 GB ram och en 160 GB disk som kör Windows 7.

Disken är givetvis i minsta laget men jag har en liten behändig 500 GB extern USB-disk som gör att jag alltid har nog med diskutrymme.

Walter Mossberg skriver i Wall Street Journal om vad man behöver i en bärbar dator idag: A Brief Rundown of What You Need in a Laptop | Walt Mossberg | Personal Technology | AllThingsD

 

[tags] Lenovo W500, Bärbara datorer, Laptops, Mossberg Laptops, De bästa bärbara datorerna, Vilken dator ska jag köpa, bra datorer, bra bärbara datorer [/tags]

2 thoughts on “Din nästa bärbara dator blir en …, hur ser en modern bärbar dator ut?

  1. Lennart

    Kurt: Det är absolut en möjlig lösning. I mitt fall så verkar bärbara datorer funka bättre. Det kanske mest är en fråga om vad man är van med.

  2. Kurt

    Men om de flesta ändå bara använder sin dator i hemmet, så vore det väl mycket bättre med flera enklare bärbara terminaler, och en riktigt kraftig stationär dator som server? Då kunde man slippa alla fläktar och annat som måste klämmas in i bärbara datorer som skall ha högre kapacitet.

Comments are closed.