Politik

Tim O’Reilly om the State of the Internet Operating System på Web 2.0-mässan i San Francisco

[print_link]

Tim O’Reilly

Den 55-årige Tim O’Reilly som för många år sen grundade O’Reilly Media, som publicerar superba IT-böcker, är en anhängare av fri programvara och den öppna källkodrörelsen. Det var O’Reilly som myntade begreppet Web 2.0 år 2004 och han är en av de allra bästa observatörerna av den moderna Web 2.0.teknologin i Silicon Valley med omnejd

Hans diskussion om vart Webben och Web 2.0-teknologin är på väg och om hur olika Silicon Valleyföretag försöker styra utvecklingen och manövrera bort sina konkurrenter är på pricken och oerhört viktig.

Jason Kinkaid på TechCrunch skriver om O’Reillys framträdande ovan: Tim O’Reilly: Steve Jobs Is Trying To Build A Fundamental Challenge To The Web :

 

[tags]Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino, Intel, Antitrustlagstiftning, Tim O’Reilly,Internet Operating System[/tags]