Politik

Light Blue Optics, mikroprojektorer skakar om i IT-världen


Mikroprojektor från Light Blue Optics projicerar en klickbar virtuell skärm på bordet. Klicka på bilden.

När jag var liten så hade min pappa en stor och tung projektor som han då och då drog fram ur garderoben och satte på ett bord. Sen fick alla barnen sätta sig på golvet och sen visade han färgbilder, som de kallades, på väggen i hallen på Tegnérgatan 38B i Uppsala.

De flesta som jobbar på IT- och andra företag får än idag stöna sig igenom föredrag med hundratals OH-bilder och en föredragshållare som drönar på i timtals.

Men den gamla hederliga projektorn håller på att rent bokstavligen vända upp och ner på IT-världen. För som Anne Eisenberg skriver i New York Times så kan man nu skapa hologram av bilderna och dessa hologram är klickbara!, vilket betyder att man kan projicera en dataskärm på ett bord eller en vägg och sen använda den som en datorskärm! Novelties – The Ever-Widening World of Tiny Projectors – NYTimes.com

 

[tags] Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G,Mikroprojektorer, Pocket projectors [/tags]