Politik

Moulin de la Galette i Silicon Valley, kan det bilburna samhället i Kalifornien lära av Europa?

sf.shopping

Foto Det Progressiva USA 15/5/2010. Prat och mat under trädkronorna på Stanford Shopping Center i Palo Alto.Klicka på bilden för att se en större version

[print_link]


Renoirs Bal du moulin de la Galette 1876 på Musée d’Orsay i Paris, Klicka på bilden.

Silicon Valley är fyllt med en rad små exklusiva pittoreska samhällen som för tankarna till södra Frankrike, Italien och Spanien.

Det är inte så konstigt, naturen, växtligheten, klimatet och t.o.m. platsnamnen för snabbt tankarna till Medelhavet och länderna runt omkring. Medan New York är tråkigt nordiskt så sprudlar Kalifornien av sydländsk charm.

Vilket leder oss till bilden längst upp på det här inlägget, en grupp människor som sitter och pratar och äter under de skyddande trädkronorna på Stanford Shopping Center i Palo Alto. En bild som för tankarna till August Renoirs välkända målning Bal du moulin de la Galette i Monmartre målad 1876. Ett område som också målades av konstnärer som Toulouse-Lautrec, van Gogh, och Picasso.

 

[tags] Moulin de la Galette , Auguste Renoir, Stanford Shopping Center, Musée d’Orsay, Gågator i USA, Gågator i Siicon Valley, Gator i Silicon Valley,Livet i Silicon Valley , Fransk Konst[/tags]