Politik

Onemideast.org, kan en grupp bloggare hjälpa till att stifta fred i Mellanöstern?

[print_link]Klicka på bilden.

Krig och fred är vanligtvis inte något som vi vanliga människor tillåts blanda oss i. Sånt sköter politikerna och vår roll är vanligtvis begränsad till att dö för vårt land. Något som politikerna däremot inte själva är så pigga på. Fråga bara Sten Tolgfors.

Nu har en grupp syriska, libanesiska och israeliska bloggare satt upp en gruppblogg för att diskutera om och hur man skulle kunna lösa en av världens svåraste militärpolitiska frågor, fred mellan Israel och Syrien.

Ian Black i Guardian har skrivit om OneMideast.ord Syrian and Israeli bloggers try to resolve their differences online. Website run by academics and activists aims to improve communication and negotiation between warring lands :

 

[tags]Israel, Västbanken, Palestina, Gaza, Benjamin Netanyahu, Budrus , Israeli-Palestinian Conflict , Nonviolence , Palestine , West Bank , World News,Salam Fayyad,Mahmoud Abbas, Palestinamuren, Israelmuren, Israels barriär på Västbanken, Avigdor Lieberman, Tzipi Livni , Syrien [/tags]