Politik

Det goda livet bland vingårdarna i Sonomadalen strax norr om San Francisco

Foto Det Progressiva USA. 5/6/2010 Vingård i Sonomadalen norr om San Francisco

Notis: Ni kan se bilderna i det här inlägget, plus några till i stort format på den här länken.

[print_link]

Foto Det Progressiva USA. 5/6/2010. Rådhuset i Sonoma.

Jag förvånas alltid över att det stora flertalet svenskar flockas till New York och den amerikanska östkusten. Vill man ha sol och bad efter shoppingen och bar- och restauranghoppandet så flyger man sedan, som nu senast prinsessan Madeleine, på sin höjd till Florida.

Foto Det Progressiva USA. 5/6/2010. Sebastiani Theater vid torget i Sonoma.

Den storstilade amerikanska västkusten passar av någon anledning inte in i den svenska turist-modellen, utom möjligtvis Los Angeles med Hollywood och de nu så populära svenska Hollywoodfruarna.

Foto Det Progressiva USA. 5/6/2010. Mission San Francisco de Solano

San Francisco som nu förvandlats till IT-metropol tack vare den dramatiska utvecklingen i SoMa-distriktet med bl.a. Twitter, är inte bara världens vackraste stad, den är också en av USA:s och världens mest gåvänliga städer och ett gastronomiskt mecka av stora mått.

Med de verkliga fynden gör man strax norr om San Francisco, i Sonoma och Napa-dalarna.

 

[tags]Sonoma, Vinordlingar i Kalifornien, SoMa, Turist i Kalifornien, Mission San Francisco de Solano, Kaliforniska viner[/tags]

5 thoughts on “Det goda livet bland vingårdarna i Sonomadalen strax norr om San Francisco

 1. Erik F

  Världens vackraste stad är naturligtvis Sydney, där jag bor men SF är ganska OK också. Kul att vara här för första gången på 20 år. Allt är sig likt men ändå inte. Hyrde en bil igår söndag och åkte söderut från flygplatsen genom Silicon Valley ner till Gilroy för att shoppa loss lite. Hoppas hinna med Highway 1 och Napa Valley innan jag drar hem sent på fredag kväll. Man hinner ju inte med så mycket på en vecka om man ska hinna jobba också.

 2. Bossebus

  Mjaa,charter i meningen att åka till NY,SF eller Bangkok betyder bara hotellarr och dylikt.
  Flyget är reguljärt.(Till Bangkok ca 7700 SEK ToR från Landvetter). CharterArrangörerna får säkert flygresan billigare.

  Däremot flygs det i Europa med charterflyg=icke linjeflygande plan med hotellarr till tex Turkiet,Kanarieholmarna mm mm.

  Detta betyder att man ofta kan boka flygstolar otroligt billigt hos charterflyget.

  Givetvis kan man ibland flyga med reguljärflyg med.
  (Ofta till huvudstäder,kraftigt rabatterat på sommaren när väskedängarna sitter på Stureplan).

 3. Lennart

  Bosse, tack, mycket bra jämförelse! Men om man nu börjar nysta i det här så reser väl antagligen dom flesta svenskar med charter och då undrar jag om det blir så mycket billigare till NY?

  Avståndet kan ju knappast spela någon roll med tanke på alla svenskar som flyger till Thailand?

 4. Bosse

  roger: Jag tror också att det kortare avståndet och därmed billigare resa och högre tillgänglighet är det som gör NY och östkusten populärare hos svenskar än den egentligen intressantare västkusten.

  Roade mig med att kolla biljettpriser Landvetter – New York VS Landvetter – San Francisco.
  Billigaste T o R resan för 1 vuxen person kostade till NY 4653 SEK mot 8005 SEK till SF. Så avstånd och resekostnader gör att östkusten känns betydligt mer lättåtkomlig för gemene man.

 5. roger

  Är ganska mycket längre till Kalifornien än NY o Florida, tror det är överlägset främsta anledningen att öst slår väst i attraktionskraft för de svenska turisterna.

Comments are closed.