Politik

Snacka med datorn, den artificiella intelligensen förbättras

Datorn har aldrig riktigt kunnat bryta sig fri från den gamla klassiska skrivmaskinen. Visst, vi har satt en TV ovanpå och kopplat upp hela konkarongen till Internet, men till nyligen har vi ännu sitt kvar på våra förfäders kontorsstolar i bästa polyesterkostymen och knackat på våra tangentbord, något som skulle få våra far- och morföräldrar att nicka igenkännande. “Jaså du blev kontorsarbetare till slut i alla fall din slyngel, ja det är ju ett bra yrkesval”.

Men nu äntligen, som Steve Lohr och John Markoff skriver i New York Times, så börjar det bli möjligt för oss att tala med datorn och för datorn att svara, allt tack vare s.k. artificiell intelligens som utvecklas med rasande fart just nu: Smarter Than You Think – Computers Make Strides in Recognizing Speech – NYTimes.com

in recent years, rapid progress has been made in machines that can listen, speak, see, reason and learn, in their way. The prospect, according to scientists and economists, is not only that artificial intelligence will transform the way humans and machines communicate and collaborate, but will also eliminate millions of jobs,

 

Axplock från den nordiska pressen:

Artiklar, digi.no, Artiklar, ITavisen.no

[tags] Taligenkänning, Speach recognition, artificiell intelligence, artificial intelligence, Datorer inom sjukvården i USA, Datorer inom sjukvården [/tags]