Politik

Pangloss i USA, amerikanerna får problem med ekonomin


Det måste vara underbart att som Pangloss i Voltaires Candide bo i det bästa av alla samhällen i det bästa av alla länder.

Som vi kan se av veckans omslagsbild i Time Magazine ovan så går den amerikanska ekonomin upp upp upp medan den europeiska inte ens kan ta sig upp från marken.

Vilket kanske är varför Ruth Mantell i Wall Street Journal skriver om USA:s arbetslösa:CONSUMER FINANCE: Expired Benefits Leave Job-Seekers In Bind

States provide up to 26 weeks of unemployment insurance benefits for jobless workers. Federal aid in response to the weak economy has extended payouts for up to 99 weeks in the states hardest hit by unemployment.

Some states will feel the end of that federal aid harder than others. In California, more than 500,000 residents may lose benefits by the end of July, and New York, Florida and Pennsylvania each could see benefits end for more than 200,000 residents, according to rough Labor Department estimates

Och att Intels legendariske VD Andy Grove oroat skriver i Bloomberg News om hur startupföretagen här i Silicon Valley har förlorat förmågan att skapa arbetstillfällen för den breda amerikanska medelklassen: How to Make an American Job Before It’s Too Late: Andy Grove – Bloomberg

 

Axplock från den nordiska pressen:

Debatt – Senaste från debatt,SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt,Dagen.se – Stora nyheter

[tags] Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Wall Street, US Economy, USA-ekonomin, Ekonomin i USA, Amerikansk ekonomi, Arbetslöshet i USA, Unemployment in USA[/tags]

One thought on “Pangloss i USA, amerikanerna får problem med ekonomin

  1. Kerstin

    Och nu har ju EU:s ministrar beslutat att de ska tömma ballongen ännu mer, vilket alltså oroar USA, som tänkt sig att man skulle “exportera sig ur krisen” och att EU skulle importera. Istället omöjliggör EU en sådan lösning för USA genom att skära ner sin egen konsumtion. EU ska också exportera sig ur krisen nämligen. Men som sagt, det finns inga som kan importera på månen.

    Men för finanshajarna spelar sådana petitesser ingen roll. De kan ju alltid spekulera omkull ytterligare några valutor och garanteras sin fortlevnad genom bidrag från de fattigare skattebetalarna.

Comments are closed.