Politik

Obamas kluvna tunga: omfattande amerikanskt skattestöd för nya israeliska bosättningar på Västbanken!

Barack Obama är långt ifrån den förste amerikanska president som säger sig vilja skapa fred i Mellanöstern. Men Obama är inte riktigt så ärlig som han låtsas. För som Jim Rutenberg, Mike Mcintire och Ethan Bronner skriver i New York Times, medan Obama talar om rörande om fred så eldar hans regering samtidigt på med omfattande på med miljonbelopp i skattestöd för utvidgade israeliska bosättningar: Tax-Exempt Funds Aiding West Bank Settlements – NYTimes.com

As the American government seeks to end the four-decade Jewish settlement enterprise and foster a Palestinian state in the West Bank, the American Treasury helps sustain the settlements through tax breaks on donations to support them.

 

Axplock från den nordiska pressen:

DN.se – Nyheter – Toppnyheter, SvD – Senaste nytt,
SvD – Senaste nytt,VG RSS,Dagen.se – Stora nyheter,Dagen.se – Stora nyheter,VG RSS

Länkar:Israel i CIA:s World Factbook

[tags] Israel, Västbanken, Palestina, Gaza, Benjamin Netanyahu, Budrus , Israeli-Palestinian Conflict , Nonviolence , Palestine , West Bank , World News,Salam Fayyad,Mahmoud Abbas, Palestinamuren, Israelmuren,Israels barriär på Västbanken, Avigdor Lieberman, Tzipi Livni , [/tags]

2 thoughts on “Obamas kluvna tunga: omfattande amerikanskt skattestöd för nya israeliska bosättningar på Västbanken!

 1. gunilla gunslinger

  En israeler svelger ingen kameler! Det er helt klart. Kameler er arabiske dyr, enda mer dyr enn araberne selv, sett fra et Israelsk perspektiv og det har full støtte fra de ortodokse rabiate rabbier som uten å blunke kategoriserer alle andre enn jøder som “kreaturer”.

  En israeler kryber ikke til korset! Det er helt klart. Det utvalgte folket har faktisk så store motforestillinger når det gjelder alt som likner på kors at de helst unngår å bruke plusstegnet i algebraen!

  Er du en av de utvalgte vil du aldri kunne akseptere at du er i en underlegen posisjon og du får ikke drømme om å gi deg eller enda værre si unnskyld! Da blir du ekskommunikert!

  Når Nethanyahu besøker USA er det ikke for å forbedre et politisk forhold som ville være mer enn anstrengt hvis det hadde berørt et fritt land og ikke den nordamerikanske kolonien USA.

  Nethanyahu vil gi USA den endelige marsjordre når det gjelder å starte en ny rettstridig aggresjonskrig, denne gang mot Iran. Skulle det ikke være tilstrekkelig til å knekke USA politisk, økonomisk og moralsk vil Israel tvinge USA til å åpne en ny front i Pakistan.

 2. Christer W

  Skattepengar, det är väl snarare lånade pengar. Förmodligen kommer USA få göra en helomvändning under galgen nu när EU-ministrarna har skärpt tonen mot Israel. Även Turkiets ställningstagande och hot om att bryta förbindelserna med Israel är besvärande för USA. Det skulle inte vara förvånande om Ryssland och Kina vill fördjupa sina relationer med Turkiet för att reducera USA,s möjligheter i mellersta östern.
  Priset för USA att hålla Israel under armarna kan bli högt.

Comments are closed.