Politik

Cecilia Malmström, Swift-avtalet, CIA och Kriget mot Terrorismen

CIA och NSA:s lilla hjälpreda.

Att det just är Folkpartiets Cecilia Malmström som har hjälpt till att pusha på för att CIA och NSA ska få tillgång till svenska persondata är inte så konstigt. Begreppet “Liberal” har alltid varit ett skällsord här i USA och betecknar väl idag någon som vill göra så stora intrång på den personliga integriteten som överhuvudtaget kan tänkas.

En oerhört nöjd Cecilia Malmström intervjuas i Dagens NyheterMalmström: Ett oerhört viktigt vapen – DN.se

“ Vi har byggt in väldigt mycket skydd för detta. Det är helt förbjudet att använda uppgifterna till något annat än att söka efter finansiering av terrorverksamhet. Så det finns ingen anledning att känna någon oro, det är ju inte så att de sitter och letar efter dina hyresöverföringar.
USA kan inte sitta och “fiska” i datorn för att leta efter något som verkar intressant, säger hon.

Varför kan dom inte sitta och snoka i våra datorer snälla Cecilia? Jo för att det har dom lovat att inte göra och då måste man ju tro dom.

 

Länkar:CIA

[tags] CIA, USA spioneri, Underrättelsetjänst, FRA-lagen, Cecilia Malmström, USA Sverige, Swift-avtal[/tags]