Politik

Dramatiskt: Cecilia Malmström mörkar om Swiftavtalet med USA

Cecilia Malmström: Såhär mycket personinformation ska vi skicka till CIA och NSA.

Cecilia Malmström, liberal Folkpartist är verkligen en ulv i fårakläder. Hon har drivit igenom ett avtal där EU lämnar ut information om banktransaktioner, s.k. Swift-transaktioner till USA:s säkerhetstjänster UTAN ATT USA i gengäld behöver lämna ut information om amerikanska medborgares banktransaktioner till EU.

Det här är alltså inte ett utbyte av information, det är ett ensidigt förflyttande av integritetskränkande personinformation från EU till USA. Det finns terrorister i USA, typ Jihad Jane, men Cecilia Malmström har drivit på så att EU inte får reda på något om dom.

James Kanter skriver i New York Times om Cecilia Malmströms insatser och om hur viktiga detaljer av avtalet ÄNNU INTE är klara, trots att Malmström alltså redan har drivit igenom avtalet: Europe Resumes Financial Data Sharing with U.S. – NYTimes.com

The decision also came as a relief to Cecilia Malmstrom, the European commissioner for home affairs, who courted members of the Parliament to ensure the bill won approval. She said any decision by the Parliament to reject the program again ‘could have had negative repercussions for E.U.-United States cooperation in the security area and more broadly. ‘

 

Länkar:CIA
Axplock från den nordiska pressen:

DN.se – Nyheter – Toppnyheter,SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt,SvD – Startsidan

[tags] CIA, USA spioneri, Underrättelsetjänst, FRA-lagen, Cecilia Malmström, USA Sverige, Swift-avtal, CIA NSA Sverige, Cecilia Malmström NSA, Cecilia Malmström CIA[/tags]