Politik

Android spurtar, iPhone populär, bredband i USA och mobiler i tredje världen

Androids senaste version heter Froyo, alltså frusen yoghurt.

En sammanfattning av den senaste utvecklingen på mobil- och bredbandsområdet.

James Kendrick skriver på GigaOm om hur Googles mobila operativsystem Android nu spurtar och blir allt populärare världen över:Android This Week: Big Revenue; Free Apps; Droid X Here

Android is gaining new users in staggering numbers. Google’s most recent activation numbers from June: 160,000 new Android phones turned on each day. That’s big by any standard. Those activations translate into big money for Android phone makers, and since HTC is the largest of those, it explains why the company’s second quarter financial results were extremely high. HTC posted a 63 percent revenue growth in the quarter, for a quarterly total of $1.88 billion. The growth of Android Market is playing a role in the platform’s success, with the number of apps available to phone owners rising daily. Many app developers are choosing to work with Android over other platforms, and that pushes the number of apps ever upward,

Henry Blodget skriver på Business Insider om hur vi kan komma att få se en returmatch av den nu klassiska drabbningen mellan Apple och Microsoft, en match som Apple mycket väl kan komma att förlora på samma sätt som man förlorade matchen mot Windows:This Android Chart Should Scare The Bejesus Out Of Apple

Steve Lohr skriver i New York Times om hur s.k. patenttrollföretag nu försöker pressa miljardbelopp ur mobilföretagen, ett tydligt tecken på att det är den mobila webben som kommer att dominera framöver: NTP Takes On More Smartphone Makers in Patent Suits – NYTimes.com

The round of litigation against leaders in the smartphone hardware and software market is the latest step by NTP to assert that its intellectual property is the foundation of modern wireless e-mail systems and that major corporations are infringing with impunity. Its critics have said that NTP has consistently inflated the importance of its innovations and that it is the very model of a patent troll, a company that produces no product or service other than licensing demands and lawsuits.

 

Länkar och källor
iPhone, Blackberry, Nokia, HTC, Nexus One htmlentities(iPhone, Blackberry, Nokia, HTC, Nexus One
Axplock från den nordiska pressen:

DN.se – Nyheter – Toppnyheter,DN.se – Nyheter – Toppnyheter,SvD – Senaste nytt,SvD – Mest kommenterat,Dagen.se – Stora nyheter

[tags]Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Google Nexus One, Augmented Reality, Förstärkt verklighet, Tryckskärmar,Cydia, Pekskärmsmobil[/tags]