Politik

Robotar, autistiska barn och framtidens lärare, robotsamhället kommer närmare.

Allteftersom datorteknologin och speciellt då processorerna utvecklas, så blir det också möjligt för datorer att utföra allt mer komplicerade uppgifter.

Idag utförs alltfler yrken av datorsystem. När stötte vi sist på en sekreterare? Vi checkar in på flyget, handlar på ICA, lånar böcker på biblioteket, piloter flyger jumbojettar, läkare utför medicinska undersökningar, allt via automatiserade datasystem; mjukvarurobotar som utan att knorra utför samma tråkiga syssla dag ut och dag in.

Men steget från mjukvarurobotar till robotar som också har hårdvarukomponenter som kan interagera med människor och inte enbart med köp- eller bibliotekskort ,har varit lång och krångligt. Bl.a. har framstegen på artificiell intelligens-området tagit flera decennier mer än de optimistiska dataforskarna trodde på 1950-talet.

Men som Benedict Carey och John Markoff skriver i New York Times så börjar man nu äntligen göra allt snabbare framsteg på det klassiska robotområdet, bl.a. med robotar som kan jobba med autistiska barn (!) och som lärare till unga barn Students, Meet Your New Teacher, Mr. Robot – NYTimes.com

 

[tags] Willow Garage, Asilomar Conference Grounds, Monterey Bay, DARPA, Predator, Silicon Valley, Menlo Park, Artificial Intelligence , [/tags]