Politik

Lucky Lindy up in the sky, Charles Lindbergh och den europeiska USA-bilden.

Charles Lindberghs plan Spirit of St Louis i National Air and Space Museum i Washington.

När 25:årige postflygaren Charles Lindbergh kl. 10:22 PM den 21:a maj 1927 landade på Le Bourgetflygplatsen i Paris i sitt lilla enmotoriga plan Spirit of St. Louis efter en non-stop flygning från Long Island i New York på 33 och en halv timmar så var det inte bara en enastående flygbragd, det skulle också komma att förändra européernas bild av USA.

USA var inte direkt populär vid den här tiden, speciellt inte i Frankrike där den amerikanska regeringen krävde regeringen på pengar från Första Världskriget. Fransmännen var också stolta över sin plats som världens ledande flygnation och två franska flygare hade nyligen omkommit i försök att flyga från Paris till New York.

Men när Lindbergh landade på Le Bourget så blev det till ett entusiastiskt mottagande av hela 150 000 människor! Han flög sedan vidare till Bryssel och London till liknande scener.

 

[tags] Charles Lindbergh, Thomas Kessner, The Flight of the Century, USA-bilden, USA och Europa [/tags]