Politik

OK med hårdför reklam för ohälsosam mat till amerikanska barn?

Orsaken till att USA har så skyhöga sjukvårdskostnader beror till en stor del på att man tillåter reklam för kolesterolstinn och ohälsosam mat direkt till barn. Företagens vinster trumfar barnens hälsa även om det förkortar miljoner människors livslängd.

William Neuman skriver i New York Times om hur försök att skärpa reglerna för reklam av ohälsosam mat till barn nu verkar vara på väg att stranda: U.S. Stalls in Its Push to Limit Food Ads Aimed at Children – NYTimes.com

 

Länkar:California Department of Food and Agriculture

[tags] Gilroy Garlic Festival, Hamburgare, Varmkorv, Mat i Kalifornien, California Food, Mat i USA, Amerikansk mat, Sushi i USA, Koreansk Yoghurt i USA, Amerikanska kockar, Amerikanska restauranger, Restauranger i Kalifornien, Restauranger i USA, Amerikansk snabbmat[/tags]