Politik

Extravaganza med knölvalar och lysräkor i Stilla Havet utanför Silicon Valley

Plötsligt vimlar det av lysräkor ute i Stilla Havet utanför Silicon Valley. Eftersom lysräkor eller krill som det heter på engelska är något av det bästa som valarna vet så vimlar det nu också av gigantiska knölvalar ute vid Monterey strax söder om Silicon Valley.

David Perlman skriver i San Francisco Chronicle om den ovanliga händelsen:Monterey Bay: Whales’ buffet a feast for eyes

Over the past two weeks, that richness of marine life has also drawn throngs of humans to Monterey from all over the country and abroad – so many that six large boats carrying hundreds of passengers are putting to sea from Fisherman’s Wharf daily, and none has failed to miss the spectacle.

 

Länkar:

[tags] Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino, Intel, Humpback whales, Valar Kalifornien, Kalifornien Valar, Monterey Whales[/tags]

One thought on “Extravaganza med knölvalar och lysräkor i Stilla Havet utanför Silicon Valley

 1. Bossebus

  L:

  Trevligt.

  men det heter krill även på svenska.

  //Krill, Euphausia superba, är en saltvattenlevande art av kräftdjur i ordningen lysräkor.//
  (Wikipedia)

Comments are closed.