Politik

Kul i Cupertino? En av Silicon Valleys tråkigaste städer moderniseras


Det nya bovänliga Cupertino. Klicka på bilden.

[print_link]

När min äldste son letade efter sitt försya IT-jobb så ville han bort från Silicon Valley. “Det består ju bara av tråkiga villaområden och urgamla shoppingcentra” sa han, helt riktigt f.ö. och jobbar nu i det betydligt mer spännande Seattle.

Silicon Valley har aldrig varit speciellt vänligt mot unga IT-ingenjörer. Har man inte haft råd med en villa utefter en trädkantad gata så har man fått nöja sig med trista bostadslägenheter med pyttesmå fönster och inbyggd ohyra.

 

[tags]Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino, Intel, Cupertino[/tags]

2 thoughts on “Kul i Cupertino? En av Silicon Valleys tråkigaste städer moderniseras

  1. Lennart

    Barbro: Helt riktigt, inga balkonger högre upp. MEN, orsaken som jag kanske borde ha berättat är att det här rör sig om s.k. town houses, dvs svenska radhus där alla tre våningarna tillhör samma ägare.

  2. Barbro

    Jag håller med dig om att de ser ganska trevliga ut, de husen du visar på fotot.
    Konstigt bara att de inte gör lite större balkonger. På de här balkongerna kan man ju inte sätta en stol eller ens gå ut på. De liknar ju en s.k. fransk balkong, men då borde ju fönstret gå ända ner till golvet.
    Den som bor på nedre botten får i alla fall en riktig balkong.

Comments are closed.