Politik

Mill Valley i Kalifornien, ett litet stycke av paradiset.


Klicka på bilden av Mill Valley.

Jag kom hit till Kalifornien redan 1970 för att studera på University of Californina at Davis för att sedan återvända i slutet på 1980-talet. Det var så nära paradiset som man kan tänka sig, i alla fall jämfört med dagens Kalifornien som mest liknar en s.k. “failed state”.

Joel Selvin skriver i San Francisco Chronicle om en lärarinna som kom till det lilla Mill Valley strax norr om San Francisco från slummen i Boston 1969 och blev så rörd över den fantastiska naturen och det lilla vänliga samhället att hon satte sig ner och skrev en sång som ni kan lyssna på på videon ovan: 40-year reunion of ‘Mill Valley’ third-graders

 

Länkar: Mill Valley.

[tags] Kalifornien, San Francisco, Turist i Kaliforninen, Stilla Havet, Hollywood. Silicon Valley, Mojaveöknen, Los Angeles, Sacramento, San Joaquindalen, Mill Valley[/tags]