Politik

Austin Heap, hackaren från San Francisco som hotar Iran – och FRA


Klicka på Austin Heap.

Det finns Good Guys och Bad Guys, det har det alltid gjort, det enda problemet är att alltför ofta så är the Good Guys Bad Guys och vice versa.

William J Dobson skriver en mycket läsvärd artikel i Newsweek om Austin Heap, en av de verkliga IT-hjältarna här i San Francisco som har utvecklat Haystack, en programvara som gör det möjligt för dissidenter i Iran att kommunicera anonymt med omvärlden, just en sån programvara som är som ett rött skynke för FRA och Beatrice Ask: Computer Programmer Takes On the World’s Despots – Newsweek

‘… With Haystack, the censors aren’t even aware the software is in use. ‘Haystack captures all outgoing connections, encrypts them, and then masquerades the data as something else, ‘ explains Heap. ‘If you want to block Haystack, you are gonna block yourself. ‘

 

Länkar:

[tags] Web 2.0, bredband, Java, Webben, Internet, Datorer, mobile Internet, PHP, MySQL, LAMP stack, Austin Heap, Haystack, Haystack Iran [/tags]
Axplock från den nordiska pressen:
svt.se – SVT Opinion: Internet verktyg för iranska demokratiaktivister , NyTeknik – Senaste nytt: Vad är du beredd att betala för mobilt bredband? , ITavisen.no: – Internett vil gjøre skolen overflødig