Politik

The Tipping Point, det andra USA: hemlösa i Silicon Valley


[print_link]

När man först kommer hit till Silicon Valley och San Francisco är det lätt att tro att man har hamnat i paradiset. En storstilad natur, solen som lyser från en klarblå himmel varenda dag från april till sen oktober, de spännande jobben, de tysta trädkantade villaförorterna, små idylliska orter som Palto Alto, Los Gatos och Mountain View.

Men i skuggan av solen och allt överflöd finns det utbredd misär med hundratusentals utsatta människor som organisationen The Tipping Point engagerar sig för.

En sak man gör, som Wikipedian uppmärksammar, uppmärksammar:

 

[tags]Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino, Intel, Antitrustlagstiftning, Fattiga i Silicon Valley, The Tipping Point, Single Stop Silicon Valley[/tags]

One thought on “The Tipping Point, det andra USA: hemlösa i Silicon Valley

  1. Kerstin

    Att kalla Teapåsaktivisterna för “gräsrotsrörelse” är kanske att ta i. Vad jag förstår så finansieras och drivs rörelsen egentligen av storkapitalet i USA, som lurar korkade och okunniga människor att protestera. Det handlar snarare om ett gäng “nyttiga idioter”.

    http://www.huffingtonpost.com/alex-brantzawadzki/anatomy-of-the-tea-party_b_380662.html

    http://exiledonline.com/a-peoples-history-of-koch-industries-how-stalin-funded-the-tea-party-movement/

Comments are closed.