Politik

Obama Muslim? Faran av att det finns så många okunniga amerikaner

[print_link]

Huvudorsaken till att jag aldrig har känt mig hemma här i USA, trots att Silicon Valley och San Francisco är väldigt trevliga och spännande platser att besöka och bo på, är att det finns så många människor som är skvatt galna.

Det finns hur många exempel som helst, som att 24% av alla amerikaner nu tror att Obama skulle vara muslim och många inte ens tror att han är född i USA, som att enbart 60% av alla amerikaner tror på den moderna utvecklingsläran, eftersom den strider mot bibeln, som den utbredda tron på extrasensorisk perception osv.

Jag vet att vissa läsare av den här bloggen säger att det är lika dant i Sverige men det är det inte, det finns en kvalitativ skillnad.

Det skulle vara helt otänkbart att man skulle kunna få svenskar att tro att Fredrik Reinfeldt inte är född i Sverige t.ex, eller att 90% av svenska folket inte skulle kunna hitta Afghanistan på kartan, speciellt om Sverige hade haft trupper i Afghanistan i lika många år som USA.

Newsweek har en intressant artikel om hur okunniga förvånansvärt stora delar av den amerikanska befolkningen är om saker som de rimligtvis borde känna till: America the Ignorant :

… four in 10 Americans mistakenly believe the Patient Protection and Affordable Care Act creates a panel that makes decisions about end-of-life care.

41 percent believed Saddam was involved in 9/11

Three quarters of Americans could name at least two of the seven dwarfs, while not quite a quarter could name two members of the Supreme Court.

Sixty-three percent of young Americans can’t find Iraq on a map, despite the ongoing U.S involvement there.

Nine out of 10 can’t find Afghanistan—even if you give them the advantage of a map limited to Asia.

 

[tags]USA, President Obama, Den Kristna Högern, Framtidens USA, Är USA farligt för omvärlden?[/tags]

7 thoughts on “Obama Muslim? Faran av att det finns så många okunniga amerikaner

 1. Johnny

  Det var någon amerikansk professor som sa att tog man bort de svarta ur statistiken så var den etniska WASP (White Anglo Saxon Protestants) gruppen lika duktig i skolan och lika brottsliga som Européerna.
  “Europe was created by history. America was created by philosophy.”
  Muslimerna verkar dock passa mycket bättre in i sin natur, än i Rosengårds multietniska socialdemokratiska miljonprogramsgetto. En underbar videolåt med fantastiska naturbilder:

  http://www.youtube.com/watch?v=1WXwY66BrNA&NR=1

  1. Bossebus

   Så herr johnny,med sin höga utbildning,tror att araber/muslimer bor i öknen? I tält?,med 300 kameler var?.
   “de svarta” underlägsna borde bo i djungeln och ge fan i att mörda Tarzan?

   Luktar SD-propaganda lång väg…

   Analogt kanske du bör påpeka att det går isbjörnar på gatorna i Stockholm?

   *suck*

   1. Johnny

    Boosebus: Börjar förstå din avundsjuka på högutbildade människor, då din kommentar är bara en enda stor projicering av ett extrem förvirrade sinne med kameler, underlägsna svarta, tarzan, SD och isbjörnar??? Det är bara tragiskt att du inte har förmåga att förstå skillnaden på beduinernas kultur och den multietniska i Rosengård.

    Din rödbruna näsa tycks känna lukten av SD i alla möjliga sammanhang, det är nog bäst att du tar på dig rånarluvan och går ut och kastar lite sten och vandaliserar några SD-valstugor och visa världen vilken god och fin vänsterfascist du är.

    Suck…

    1. Christer W

     Johnny, att en person är utbildad behöver inte med nödvändighet betyda att personen i fråga är bildad.

 2. Johnny

  Det var någon amerikansk professor som sa att tog man bort de svarta ur statistiken så var den etniska WASP (White Anglo Saxon Protestants) gruppen lika duktig i skolan och lika brottsliga som Européerna.

  “Europe was created by history. America was created by philosophy.”

  Muslimerna verkar dock passa mycket bättre in i sin natur, än i Rosengårds multietniska socialdemokratiska miljonprogramsgetto. Två underbara videolåtar med fantastiska naturbilder:

  http://www.youtube.com/watch?v=1WXwY66BrNA&NR=1

  http://www.youtube.com/watch?v=vNol39IKNNs&feature=related

Comments are closed.