Politik

Google Instant, kan Google göra sitt sök till en del av vår hjärna?

[print_link]

Det är svårt att minnas den tid när vi inte hade tillgång till Google och websök, som idag även omfattar Microsofts Bing.

Sökfunktioner på webben är vad som t.ex. gör den här bloggen möjlig. Jag lärde mig tidigt hur man söker och skulle aldrig kunna blogga så ofta och så relativt felfritt om det inte vore för Googles sökfunktioner.

Colin Powell, George W Bushs förste utrikesminister berättar om när rysslands utrikesminister ringde och ville prata om en viss FN-resolution. Powell googlade resolutionen och läste upp innehållet. Ryssen var oerhört imponerad ocg utbrast, State Department måste ha världens bästa databas! Powell svararde kort och gott, “helt rätt”!

Claire Cain Miller i New York Times skriver om Google Instant, googles senaste omedelbara sök som visar sökresultaten så snart som man börjar skriva in sin söktest : :

On Wednesday, Google introduced Google Instant, which predicts Internet search queries and shows results as soon as someone begins to type, adjusting the results as each successive letter is typed.

 

[tags]Google Instant, Google search, Webbsök, Google och Bing[/tags]

One thought on “Google Instant, kan Google göra sitt sök till en del av vår hjärna?

  1. Magnus

    jag _hatar_ autofill (särskilt när det inte kan stängas av) och klumpiga datorröstsystem i kundväxlar etc. Det är alltför uppenbart att de försöker gissa sig till vad den anonyma motparten ska skriva eller säga, Det är som att ständigt bli fallen i talet av en förnumstig men okunnig tant! 😉

Comments are closed.