Politik

I skuggan av Kriget mot terrorismen, USA brottas med Islam och religionsfriheten

[print_link]

USA har länge varit ett av världens mest extremkristna länder. Men den glödheta kristendomen har börjat falna något, det tidigare så mangranna kykobesöken har avtagit och idag kan böcker som Richard Dawkins The God Delusion och Christopher Hitchens God is not Great: How Religion Poisons Everything , båda skrivna av engelsmän, även om Hitchens är naturaliserad amerikansk medborgare, bli storsäljare.

Men trots att USA långsamt håller på att bli mindre likt en kristen version av Iran och Saudi Arabien, så har amerikanerna fortfarande väldigt svårt att hantera Islam och speciellt USA:s muslimer. Det makalösa bråket kring moskén på Manhattan, som har greppat hela USA och de bisarra påståendena om att Obama själv skulle vara mulsim, visar hur svårt kristna amerikanerna fortfarande har att acceptera andra religioner.

President Obamas Krig mot Terrorismen, som han har ärvt från George W Bush, har inte gjort saken bättre. Amerikanska soldater som till övervägande del kommer från de kristna Sydstaterna och Mellanvästern, komplementeras av kristna missionärer från USA och speciellt Sydkorea i Afghanistan och många andra muslimska länder.

 

[tags]USA Koranen, USA Terry Jones, USA Islam, Koranbränning USA, Koran burning USA, Obama Koran [/tags]

2 thoughts on “I skuggan av Kriget mot terrorismen, USA brottas med Islam och religionsfriheten

  1. Johnny

    Vad jag förstår så gick minnes dagen av 9/11 ganska lugnt till.

    Obama har dock uttryckt sitt stöd för muslimers rätt att bygga en moské vid GZ, men ej för amerikaners rätt att uttrycka sin åsikt.

    Därmed tror jag att han satt sin sista potatis som USA’s president genom att krypa för muslimer, men inte stå upp för amerikanska folkets rättigheter.

Comments are closed.