Politik

Kan Samsung hota Apples iPad med sin Android-baserade Galaxy Tab-läsplatta?

[print_link]


Klicka på Samsungs Galaxy Tab.

Om något år kommer alla kidsen att ha läsplattor, de kommer att bli modegrejer, accessoarer precis som de senaste kläderna och mobilerna.

Steve Jobs och Apple hoppas givetvis att din läsplatta kommer att bli en iPad, men allt tyder på att vi kommer att få en uppsjö med läsplattor under de närmaste månaderna. Samsungs Galaxy Tab är bara den första av en veritabel uppsjö av läsplattor som kommer att introduceras under hösten.

 

[tags] Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Google Nexus One, Augmented Reality, Förstärkt verklighet, Tryckskärmar, Cydia, Pekskärmsmobil[/tags]

5 thoughts on “Kan Samsung hota Apples iPad med sin Android-baserade Galaxy Tab-läsplatta?

 1. Dufo

  IPAD 2 -Job sade post PC, så saknar den streaming från WEB. Kan allstå inte hyra och se filmer på IPAD 2. Har inte stöd för flash eller silverlight.
  Vilken flop, då AppleTv inte säljs i Sverige och då IPAD2 har HDMI till HDTV koppling för just parallell se allt från IPAD på HDTV.
  IPAD 2 är en flop

 2. Omar Henriksson

  Jag ser två problem med din fråga.

  1) Androidplattor kommer att översvämma marknaden i parti och minut. Ingen av dom kommer att bli stor nog att ensam hota iPad, men tillsammans kommer dom nog att göra det. MEN, ingen standard kommer att etablera sig när det gäller tillbehör och kringutrustning. Och det är en viktig bit. Och inkomstbringande. Jag har själv lagt ut runt 1.000 spänn på tillbehör. Så därför tror jag att iPad kommer att förbli den största enskilda läsplattan även i framtiden.

  Annars kommer nog många att på vissa punkter vara bättre än iPad. En har supersnabb processor, en har dubbla kameror, en är snorbillig o.s.v.

  2) Androids “öppna” programmarknad kommer snart att bli ett ok. Redan idag är 60% av de program som erbjuds behäftade med skadlig eller suspekt kod. Snart är antivirusprogram ett måste som tynger ner varje Androidpryl.

  (Personligen har jag aldrig ägt ett antivirus-program, eftersom jag använder Mac och iOS.)

  Men ändå, jag älskar Androidprylar. Jag skulle aldrig få för mig att skaffa en, men Android är just den blåslampa som Apple behöver i röven för att alltid ligga steget före och aldrig slå sig till ro.

  1. Lennart

   Omar: Precis, Android men också Chrome OS kommer att dominera. Det ska bli mycket intressant att se hur länge Apple kommer att kunna behålla ledningen.

Comments are closed.