Politik

Realtidsvideo på YouTube, är den den traditionella tevens dagar räknade?

[print_link]

Webben har gått från text till ljud och bilder och nu till video. Men det finns video och video. Det är idag lätt för vem som helst att ladda upp en 15-minuters videofilm till Youtube så att alla ens kompisar kring Stureplan kan se den.

Men det är stor skillnad mellan video och realtidsvideo. Realtidsvideo är när man tar videon, helst på sin mobil och andra sen kan se den samtidigt som man spelar in den. Jag använder själv den superba svenska sajten Bambuser för att skapa mina egna realtidsvideon som ni kan se arkiverade till höger på bloggen.

Nu startar Youtube sin egen tjänst för realtidsvideo och TV-bolagen har all anledning att oroa sig. För realtidsvideo betyder inte nödvändigtvis att man måste spela in videon samtidigt som den sänds. Det betyder också att man helt enkelt kan sända redan inspelad video på sina egna kanaler vid speciellt tidpunkter. Som Sveriges Television för att ta ett exempel.

 

[tags]Video youtube, Realtime video youtube, Realtidsvideo Youtube[/tags]