Politik

Är Obama farligare än George Bush? Obamas groteska planer på att massavlyssna hela Internet

För varje dag som går blir Barack Obama allt mer lik George Bush. Det finns givetvis viktiga skillnader, som att Obama inte är neokonservativ, men frågan är om dom skillnaderna trots allt är så viktiga.

Nu kommer t.ex. nyheten att president Obama är på väg att införa historiens mest finmaskiga och världsomspännande massavlyssningssystem genom att riva upp hela Internet, som är ett distribuerat nätverk som i sin tur består av ett nära nog oändligt antal mindre nätverk. Obama kommer ersätta dagens Internet med ett centraliserat nätverk där alla linjer förr eller senare kommer att gå genom USA och där ingen kan skicka krypterad information utan att skicka en öppen eller i varje fall öppningsbar version till USA!

På så sätt tänker han samla in och analysera all information som skickas över Internet och Webben över hela världen och sen lagra den i gigantiska databaser här i USA. Glöm FRA:s massavlyssning, det här är oändligt mycket farligare. I ett nötskal, all information som överhuvudtaget existerar på jorden kommer att hamna i USA:s arkiv, all information överhuvudtaget.

Varför då kan man undra. Ja precis som George Bush så viftar Obama med terroristflaggan. Men går det verkligen att bygga ett så finmaskigt avlyssningsprogram? Jo det gör det, genom att bygga in bakdörrar i alla Internet-switchar precis som man redan har gjort i Kina och Iran t.ex. Det här är inte ny teknologi, den har funnits en längre tid. Det är bara det att USA ännu inte har byggt sin egen version av Kinas och Irans massavlyssningssystem.

Stefan Schultz skriver i Der Spiegel om Obamas världsomspännande avlyssningaplaner:Spitzelinitiative im Web: Obama will die Welt abhören – SPIEGEL ONLINE – Nachrichten – Netzwelt

 

Axplock från den nordiska pressen:

DN,DN2,SvD

3 thoughts on “Är Obama farligare än George Bush? Obamas groteska planer på att massavlyssna hela Internet

 1. Bossebus

  Vad säger att någon av oss har rätt till något alls?
  Ok,lite halvutbildningar till kreti & pleti och sedan sk “topputbildningar” till restgerande 4 %.

  Arbetslöshet regleras enkelt genom sparken. Då dör dom miserabla parasiterna ju.

  Konsumption av skitprodukter kanske kan bli en värre nöt. Var och en kanske förstår implikationerna hit och dit.

  “Man” hittar säkert någon smart metod.

  The Social Economy” kanske?

  Detta är inte ett skämt!

 2. roger

  Dessutom är det för djävligt att det i nästan varje samhälle över hela jorden finns polisstationer. Mötte en polisbil på väg till jobbet idag, de såg mig, fy fan vad jag känner mig kränkt. För att inte tala om när de flyger med sina helikoptrar för att söka efter mördare, hur filtrerar de bort allt det oväsentliga de får se? Frugan låg toppless på vår insynsskyddade altan, inte ens där går man tydligen fri från överheten längre. Jag handlar aldrig något i vanliga butiker eftersom folk kan se mig när jag köper något, vilket såklart är jättekränkande. Allt, precis allt är kränkande i dagens samhälle, det absolut mest kränkande är brottsbekämpning och terroristbekämpning. Varför skall de som vill tillverka bomber för att spränga centralstationer inte få chatta med varandra? Är inte de lika mycket värda som oss andra? Vilken rätt har våra politiker att störa och försvåra deras verksamhet? Ibland kanske de hindras helt och hållet!? Fy fan vad kränkande.

  Nä, avskaffa alla poliser & politiker, ge alla varsin burka och en bunker att bo i. Låt all kommunikation skall ske genom superkrypterade osynliga brevduvor. Då, först då blir vi okränkta och lyckliga.

 3. Johnny

  Det är 1984 i kvadrat, etablissemanget ger sig inte, de måste få kontroll på informationen som kommuniceras över Internet. De gamla stora medierna TV och tidningar har de kontrollerat länge och kan därmed styra befolkningens tankar, känslor och handlingar.

  Klimatbluffen måste varit en stor besvikelse för dem, efter mycket stora marknadsförings ansträngningar så sprack lögnen, när någon jävel lyckades få tag på hemlig information som visade att temperatur data var kraftigt manipulerad och överdriven i syfte att påverka befolkningen att acceptera globala skatter (FN/EU), cap & trade (Goldman Sachs) och kärnkraft (General Electric). Informationen lades ut överallt på Internet och gick inte att stoppa sedan. Luften gick totalt ur projektet.

  Kan tänka mig att Tea Party rörelsen inte hade haft en chans att organisera sig så snabbt, billigt och effektivt utan Internet.

  Sverigedemokraterna hade inte haft en chans att nå ut till så många utan Internet eftersom de var effektivt blockerade av gamla etablerade media som TV och tidningar som etablissemanget kontrollerar.

  Skandalen med Ian Wachtmeisters NYA Partiet som deltog i valet 1998, så beslutade chefredaktörerna med Mats Svegfors i spetsen att inte skriva ett ord om partiet i valrörelsen 1998. Själv hörde jag talas om Nya Partiet först 10 år senare på Internet, så effektiv var media censuren.

  Nu är det säkert många som varken gillar Tea Party rörelsen, Sverigedemokraterna eller Nya Partiet (om man fått chansen att ta ställning till det), men det är inte media som skall bestämma vilka politiska partier som skall få finnas och vad folk väljer att rösta på.

  Terrorattentatet 9/11 och “Kriget mot terrorismen” har verkligen utnyttjats maximalt av regeringar för att införa mängder av kontroll av människor som finansierats av skattebetalarna. Fienden använder våra resurser för att bekämpa oss.

  De vill oss inte väl.

Comments are closed.