Politik

3D-skrivare allt populärare i USA, början till en ny industriell revolution?

3D-skrivare är en sån där uppfinning som i sanning är helt revolutionerande, som jag redan har skrivit om: Bygg ditt lösben eller ett helt hus med en 3D-skrivare istället för med hammare och såg

Företag som Makerbot gör det möjligt för vem som helst att börja skriva ut, ja just skriva ut, små tre-dimensionella objekt med de här skrivarna.

Vad som gör det här möjligt är att de gamla prasslande planritningarna har gått från att vara analoga, dvs utskrivna på papper till att bli digitala. Och när planritningarna blir digitala så kan de också behandlas av en dator och alltså även skrivas ut i 3D-format.

Nick Bilton skriver i New York Times om The Rise of the 3-D Printers – NYTimes.com

 

Länkar:

[tags] 3D-skrivare, 3D-printer, 3D-skrivare USA [/tags]

One thought on “3D-skrivare allt populärare i USA, början till en ny industriell revolution?

  1. Björn

    På min arkitekthögskola (Umeå) har vi en 3d-skrivare. Jag hörde också att en av gymnasieskolorna i min hemstad Skellefteå också har köpt in en. Problemet är att det fortfarande är väldigt dyrt att skriva ut. Sen så vet jag inte heller hur tåliga sakerna blir. Detaljnivån är däremot helt fantastisk.

    Sen så är det viktigt att komma ihåg att datorn fortfarande inte kan ersätta modeller och skisser gjorda för hand. Många av de allra bästa arkitektkontoren har fortfarande den handbyggda modellen som sitt bästa verktyg, även om de också använder datorer. Arkitekten Stan Allen har skrivit en väldigt bra essä om datorn som arbetsverktyg, både dess möjligheter och dess svagheter.

Comments are closed.