Politik

USA och EU, varför protesterar amerikanerna så sällan?

En mindre strejk i Kalifornien.

Massprotester och strejker, regeringar som faller, uppretade folkmassor, Européerna har alltid varit beredda att protestera och marschera för sina rättigheter, som Raphael Minder och Alan Cowell skriver i New York Times om de senaste protesterna i Spanien: Workers in Europe Protest Austerity Measures – NYTimes.com

MADRID ‘ Spain struggled to cope on Wednesday with its first general strike in eight years as a day of labor unrest began across Europe, reflecting fears of unfamiliar austerity in lands once seen as among the world’s most cosseted. Ahead of Wednesday’s strike, the Spanish government obtained agreements with labor unions on maintaining minimum transport and other basic services. These accords appeared to be broadly functioning, to the relief of the government of José Luis Rodríguez Zapatero. ‘So far the strike is taking place with normality and without incidents, ‘ said Celestino Corbacho, the Spanish labor minister, on Spanish television. ‘Citizens are fulfilling both their right to strike and work. ‘

 

Länkar:

[tags]Protester i USA , Strejker i USA och EU, Fackföreningar i USA [/tags]

2 thoughts on “USA och EU, varför protesterar amerikanerna så sällan?

  1. Kerstin

    Och i Sverige protesterar man visserligen, men dessa protester syns nästan inte i media, eller rapporteringen om dem är så vinklad att den går över gränsen till ren lögn.

  2. San

    Nu skäms jag nästan lite eftersom jag bara klagar på dina inlägg. Men jag tycker det är en bra blogg. Så nu till klagomålet!

    Protesterar verkligen amerikaner lite? Jag tycker det har varit ett fasligt protesterande, under Bush-perioden och nu under Obama. Att de sen inte protesterar mot saker du önskar är väl en annan femma, protesteras gör det iaf.

Comments are closed.