Politik

Blackboard Mobile bygger coola mobila appar för amerikanska universitet

[print_link]

Medan amerikanska universitetsstudenter har använda Facebook och andra sociala medier i flera år nu så har universiteten i USA inte brytt sig om att koppla upp sig mot de nya sociala medierna.

Blackboard Mobile försöker ändra på det genom att skapa appar som gör det möjligt för studenterna att hitta klassrum och lektioner och lärare och varandra, allt via sina mobiler.

 

Länkar och källor
iPhone, Blackberry, Nokia, HTC, Nexus One htmlentities(iPhone, Blackberry, Nokia, HTC, Nexus One

[tags]Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Google Nexus One, Augmented Reality, Förstärkt verklighet, Tryckskärmar,Cydia, Pekskärmsmobil, Blackboard Mobile, Stanford Blackboard Mobile[/tags]

7 thoughts on “Blackboard Mobile bygger coola mobila appar för amerikanska universitet

 1. Bosse

  Omar: Nej jag förväxlar ingenting, allt är möjligt att attackera för den som har kunskap, vilja och stora resurser. Jodå Apple har varit en ganska ointressant spelare från “de mörka krafternas” synpunkt iom. att de inte haft så stor procent av marknaden. Det är inte samma sak som att de haft ointressanta produkter, tvärtom har de i många fall varit föregångare men de har aldrig nått upp till den kritiska massa av användare som gör ett system/en plattform intressant för the bad guys.

  1. Omar Henriksson

   Håller med dig i stort. Men iOS kan bara attackeras av dom som jailbreakar, och det har gjorts framgångsrikt också. Men så länge Apple håller hårt i App-store, och så länge du inte jailbreakar, så är OSet kanske det säkraste på marknaden. Trots att man i detta segment med råge har uppnått den kritiska massan.

   F.ö kan jag bara upprepa vad jag sagt tidigare här: Jag kör MacOS sedan 1990, 11 datorer här hemma idag, och jag har aldrig ägt ett anti-virusprogram. Men jag har heller aldrig använt Office och annan mjukvara från Microsoft, vilket länge var enda sättet att komma in i en Mac för dom onda.

   Det finns hål i OSX, men samtidigt finns det en skyddande funktion som gör att endast den som är korkad bortom allt förstånd kan bli attackerad. Och det finns ju en del sådana, även på Mac-sidan.

   1. Bosse

    Jösses människa har du 11 datorer i hemmet för tillfället? Själv har jag fyra stycken och tycker att jag är skapligt välförsedd med datorkraft(tyckte iaf). Men där ligger jag alltså låååångt efter. Du har kanske sparat alla datorer du haft sedan 1990? Det blir ändå skapligt många på tjugo år, även där ligger jag nog i lä är jag rädd. 🙂

    1. Omar Henriksson

     🙂 Min första har jag kvar. Startar en gång om året när jag blir nostalgisk. Så har jag en gammal till, tio år, som jag har för gamla spel under MacOS 9. Mest junior som använder.

     Server, musikskapande, mediacenter, ett par bärbara, arbetshäst och så en till varje unge.

     Utöver det 3 iPhones och en iPad i familjen.

     Jag har betalat stjärtfenan på Jobs Learjet.

 2. Bosse

  Omöjlig att installera spionprogram på

  Ånej så är det inte. Medlemmar i Apple-sekten har rent allmänt en naiv föreställning om att Apples produkter på något sätt skulle vara osårbara. Så är det nu inte, och iom. att Apple får en större del av IT-marknaden och inte längre ses som marginella och ointressanta från “elakingarnas” synvinkel så kommer det “onda ögat” så småningom även att vändas mot Apple och deras produkter. Enda chansen att undvika såna hot är att fortsätta att vara en liten ointressant spelare i skuggan av de stora, vilket jag inte tror ingår i Apples planer.

  1. Omar Henriksson

   Du förväxlar antagligen MacOS med iOS. MacOS är inte osårbart, om någon ids attackera det. Men till iOS släpps ingenting igenom utan Apples tester och godkännande. Vare sig prutt-appar eller Archicad. Därav epitetet “låst” plattform, som Lennart gärna använder sig av.

   Även Du har tydligen förmågan att formulera dig lustigt. “En liten ointressant spelare” som Microsoft efter förmåga har försökt kopiera utan att lyckas. Zune och Kin t.ex. För att inte tala om gränssnittet i Windows.

   50.000.000.000 flugor måste ha rätt.

 3. Omar Henriksson

  Men Lennart…Det här är ju en iPhone/iPad. Det stora hotet mot det öppna Internet. Den inlåsta plattformen. Dömd till undergång. Omkörd av alla. Oförmögen att visa Flash. Omöjlig att installera spionprogram på. Kass.

Comments are closed.