Politik

Mervärde för mobila appar, slutet på det fria Internet?

När datormusen och den grafiska datorskärmen uppfanns av Douglas Engelbart i mitten på 1960-talet här i Silicon Valley (Svenske Håkan Lans var inne på samma banor något senare) så inleddes en helt ny era i datorns historia. För första gången kunde helt vanliga människor använda datorer som också anpassades till hemmabruk.

Datavärlden har i stort förblivit densamma ända sedan den dagen, fram till nu, när datormusen, bildskärmen och den stora bordsdatorn ersätts av små mobiler som vi kan i fickan.

Johann Smitt skriver i Dagens Nyheter om hur apparna håller på att förändra hur vi använder webben: Massor av mervärde till din mobil – DN.se

 

Länkar:iPhone, Blackberry, Nokia, HTC, Nexus One htmlentities(iPhone, Blackberry, Nokia, HTC, Nexus One)

[tags] Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Google Nexus One, Augmented Reality, Förstärkt verklighet, Tryckskärmar,Cydia, Pekskärmsmobil, Appar, mobilappar [/tags]
Axplock från den nordiska pressen:

DN.se – Kultur/Böcker: Googles projekt är här , digi.no: Microsoft-søksmål mot Motorola , digi.no: Google åpner butikken i Norge , digi.no: Denne skal redde Nokia , ITavisen.no: Nokia N8 på vei , ITavisen.no: Gjør iPod til iPhone

2 thoughts on “Mervärde för mobila appar, slutet på det fria Internet?

  1. H2

    Tja här kommer årets julklapp för oss som vill kolla på mer TV än vad cabeloperatören vill erbjuda.
    Vad jag förstår skall SVT play appen funka även på denna pryl

Comments are closed.