Politik

Googles Android, en av världshistoriens stora uppfinningar?

Den skrevs av en liten grupp programmerare undangömda i en intetsägande byggnad på Googles campus i Mountain View här i Silicon Valley i Kalifornien.

Men även om Googles mobila operativsystem Android innehåller hela 11 miljoner kodrader så tar hela programmet bara upp 200 megabyte, ungefär lika mycket som 40 MP3-låtar. Windows XP består som jämförelse av omkring 40 miljoner kodrader.

200 megabyte ryms lätt på en pytteliten del av min pyttelilla USB-pinne som jag alltid har i plånboken. Men det lilla Android har som Daniel Lyons skriver i Newsweek, gett upphov till en global mobil revolution som håller på att förändra inte bara den första utan också den tredje världen: Daniel Lyons

 

Länkar:iPhone, Blackberry, Nokia, HTC, Nexus One htmlentities(iPhone, Blackberry, Nokia, HTC, Nexus One)

[tags] Android, Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Google Nexus One, Augmented Reality, Förstärkt verklighet, Tryckskärmar,Cydia, Pekskärmsmobil, [/tags]